Over Mij

INOOOO

Ik ben Amber Linssen.
Ik ben opgegroeid in een klein dorpje genaamd Waarder.
Leergierig als ik ben wilde ik van jongs af aan altijd al alles zelf doen. Van mijn rits dicht doen tot het uitzoeken van mijn kleren. Ook nu nog wil ik alles zelf doen. Ik wil mijn droom dan ook zelf verwezenlijken.

Ik zit sinds twee jaar op waterscouting. Nadat ik een week met mijn nichtje mee op kamp was geweest, was ik overtuigd en ben ik op zoek gegaan naar een scouting bij mij in de buurt. Nu ben ik bootsman bij waterscouting Kaŝtanujo in Gouda.
Als boots ben ik samen met mijn bak verantwoordelijk voor mijn eigen vlet. Onze boot heet Ino, vernoemd naar een Griekse godin (moeder van Dyonisos). In de winter hard schuren en lakken voor het onderhoud en in de zomer zeilen tijdens opkomst en met wedstrijden. Mijn doel op scouting is iedereen te laten zien dat Ino de beste boot van scouting is.

Op school pik ik de lesstof snel op. Ik vind het leuk om dingen snel maar grondig onder de knie te krijgen. Omdat ik graag veel wil weten heb ik op de basisschool extra vakken gevolgd zoals Spaans, scheikunde en schaken. Op het gymnasium waar ik nu zit heb ik de Cambridge English cursus met een grade A afgerond.

Mijn wil voor kennis zit ook in mijn contact met anderen. Ik vind het leuk om te zien en horen wat anderen bezighoudt en hoe ze tegen dingen aan kijken. Zo vind ik het leuk om betrokken te zijn bij activiteiten die vanuit school of scouting georganiseerd worden en te helpen waar ik kan.

Ik doe een Natuur & Gezondheid-profiel wat inhoud dat ik naast de basisvakken zoals Nederlands en wiskunde als profielvakken Grieks, scheikunde, kunst, aardrijkskunde en biologie volg. Daarnaast volg ik als extra vak geschiedenis.

Om lekker te ontspannen dans ik een keer in de week bij danscentrum Delicious in Woerden.
Ik ben verzot op lezen. Van Suske en Wiske (erg leerzaam) tot de Grijze Jager tot allerlei andere boeken. Vooral fictieve boeken over een ander tijdperk of met magische aspecten vind ik heerlijk om in weg te duiken. Eenmaal begonnen ben ik niet bereikbaar tot het boek weer uit is.

 

Toen mij oog viel op School at Sea kwam alles bij elkaar: de extra stof die je aangereikt krijgt; met 32 andere leeftijdsgenoten zeilen; zelf uitvinden hoe alles werkt en een hele grote uitdaging die ik heel graag aan wil gaan. Alles kwam terug bij School at Sea. Dit is op mijn lijf geschreven. Dit wil ik heel graag doen.

Sinds ik op de hoogte ben van School at Sea spaar ik mijn salaris van de PLUS op. Maar met alleen dat red ik het natuurlijk niet. Daarvoor heb ik je hulp nodig!

1 Comment