Mijn Motivatie

ik

Waarom wil ik mee met School at Sea?

Ik wil andere culturen beter leren kennen, nieuwe ervaringen opdoen, zelfstandiger en volwassener worden. Ik wil weten waar mijn grenzen en ze dan verleggen.
Daarnaast spreekt de manier van leren me erg aan. De ene dag leren, de andere dag de boot varen en onderhouden en je lesstof toepassen in de praktijk. School at Sea gelooft dat je iets pas echt snapt als je het zelf meemaakt. Het motto van School at Sea is dan ook:

 ”Tell me and I will forget, Show me and I may remember, involve me and I will understand.” 

Verder zou het heel gaaf zijn om aan het einde van volgend schooljaar niet alleen over te gaan naar de eindexamenklas, maar ook nog eens een A1-diploma Spaans te hebben! Want na een half jaar Spaanse les, en die ook ngo eens in de praktijk toe te kunnen brengen -bijna elk land dat School at Sea aandoet is Spaanstalig- weet ik zeker dat dat één van de dingen is waarmee School at Sea heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling.
Over extra lessen gesproken, niet alleen Spaans, maar ook meteorologie en navigeren zijn dingen die ik op mijn school niet kan volgen. Ik vind ze wél interessant.
Al met al ben ik ervan overtuigd dat School at Sea een geweldige ervaring zal zijn die je maar één keer in je hele leven kan meemaken, en dat ik er een stuk zelfverzekerder, volwassener, verantwoordelijker en nóg leuker van terug kom. Een soort Amber 4.0  :)

1 Comment