Het curriculum aan boord is samengesteld aan de hand van de plaatsen die we aandoen. We varen van oktober tot april, om zo het orkaanseizoen te omzeilen.

School at Sea vertrekt vanuit Amsterdam en deĀ eerste stop is Santa Cruz de Tenerife. Daar doe ik een week mee aan een internationaal uitwisselingsprogramma, ideaal om de Spaanse les die ik heb geghad in de praktijk te brengen.
Bij Tenerife gaan we dan echt de oversteek maken, over de Atlantische Oceaan naar Dominica, waar we voor biologieĀ een bijzonder natuurfenomeen gaan bestuderen: de Boiling Lakes.
Vol van de indrukken en nieuwe kennis die we hier hebben opgedaan varen we door naar Panama, en onderweg stoppen we nog even bij de ABC-eilanden. In Panama zullen we een tijdje verblijven bij de inheemse bewoners: de Emberaindianen, en na deze cultuurschock onderzoeken we de geschiedenis van Panama met het Panamakanaal en PanamaCity als leidraad.
De volgende plek waar we voor anker gaan is het communistische Cuba. Hier gaan we dieper in op economie en maatschappijleer.
Doorgaand op de Economie&Maatschappij module varen we naar Bermuda, wat bijna het tegenovergestelde van Cuba is.
De laatste stop voor de oversteek terug zijn de Azoren, een kleine eilandengroep die al eeuwen lang gebruikt wordt als oversteekpunt.
En dan is het half jaar voorbij, en komen we terug in IJmuiden. Dan ben ik duizenden ervaringen rijker, heb ik kwaliteiten ontwikkeld waarvan ik niet had gedacht ze te hebben, en ben ik een nog leukere versie van mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>