Het schip

Regina Maris

De Regina Maris

De Regina Maris is het vlaggenschip van School at Sea. Ze is een snel en zeer zeewaardig schip, gebouwd in 1970. Ze meet 48 meter en heeft een totaal zeiloppervlak van 650 m2.
Hierin ga ik slapen in vierpersoons hutten.
In totaal passen er 32 School at Sea’ers aan boord. De Regina Maris heeft vier douches, sanitaire voorzieningen, warm water, elektriciteit, een goed uitgeruste keuken en een ruime salon.
Kapitein van de Regina Maris is Martin Duba. Martin is een ervaren schipper uit echt zeevaarders geslacht.

Het schip zelf heeft meerdere oversteken op haar naam staan, en is veel gebruikt als Sail Training schip voor de kust van Afrika. Als ze niet bezig is met een grote oversteek bevaart ze de Oostzee. De Regina Maris vaart onder Nederlandse vlag en haar thuishaven is Amsterdam.
De stuurhut van het schip is uitgerust met moderne communicatiesystemen, radar, GPS navigatie en automatische piloot. In de machinekamer zorgt een Caterpillar Dieselmotor van 365 pk voor betrouwbare back-up. Twee generatoren zorgen voor stroom, ongeacht het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>